Grand Canyon & Hoover Dam

Dag 7: Vi vaknar upp med vår härliga utsikt över nedre Las Vegas och går ned till stan för att äta frukost på IHOP (pannkakshus). Vi sätter oss sedan i bilen för att åka vidare mot Williams, en liten, liten stad mitt på Route 66 ungefär en timma från Grand Canyon där vi ska spendera får sjunde dag på resande fot. 
 
Efter några timmar på vägen kommer vi fram till vårt första stopp: Hoover Dam. Vi kommer dit och ser att man faktiskt kan åka bil över Hooverdammen så såklart gör vi det och parkerar sedan lite högre upp på berget. Där ifrån går vi ned till dammen igen och beundrar konstruktionen. Många människor var där samtidigt så det var lite trångt men inget man störde sig på. Nu har värmen verkligen kommit och vi svettas en hel del under den korta tiden vi var där. Efter foton är tagna och vi har sett det som ska ses tar vi oss tillbaka till bilen. 
 
Vi kommer fram till Williams ungefär tre, fyra timmar senare (man tenderar till att tappa tidsuppfattningen när man sitter i en bil hela dagen). Vi checkar in och vilar oss någon timma innan vi ännu en gång sätter oss i bilen för att ta oss till Grand Canyon där vi vill se solnedgången. 
 
Många personer hade tänkt samma som oss så när vi kommer fram, ungefär en timma efter avfärd hittar vi en parkering och tar oss så fort vi kan ned till utsiktsplatserna som finns runt hela "dalen". Vi väntar i ungefär 20, 25 minuter och sedan börjar magin. Bergen färgas orangeröda och topparna smeks av den varma solen. Färger vi ser är lila, röd, orange och nästintill rosa. Det är så otroligt vackert och så majestätiskt. En av resan höjdpunkter, definitivt. När solen försvinner kommer kylan tillbaka och vi drar oss tillbaka till bilen och hotellet för efterlängtad sömn. 
 
Dag 8 (idag): Idag har vi bilat i över sju timmar (70 mil). Kroppen är otroligt mör men nu sitter jag på ett hotel vid Sunset Strip i Hollywood där vi ska bo i tvä nätter. Vi orkade oss ut på en liten promenad här i centrum men nu är klockan halv tolv och vi ska upp tidigt i morgon. 
 
Hoppas att allt är bra hemma! 
 
Road Trip USA | |
Upp