Hoover Dam, Grand Canyon and Las Vegas

Dag 5: Vi fortsätter vår resa söder ut och nu tar kustvägen slut. Nu åker vi in i landet och öken är nu ett faktum. Öknen vi kommer in i heter Mojave Desert. Temperaturen höjs drastiskt och naturen är helt fantastisk! Aldrig sett något liknande. Vad som är så fränt med den här resan är att naturen ändras hela tiden. Från hav och bergsluttningar till öken och prärie. Man vet aldrig vad som kommer efter nästa sluttning. 
 
Dag fem landar vi i Ventura, några mil utanför Santa Barbara. Vi bor på ett jättevackert hotel precis vid en stor, stor hamn. Det är segelbåtar så långt ögat kan nå och runt hela hamnen ligger det restauranger och caféer. Ett liveband spelar i någon av restaurangerna och solen lyser på riktigt gött. Det är i kväll som man börjar få känningar att det enda man gör under dagen är att sitta i en bil. Skönt att lägga hubudet på kudden. 
 
Dag 6: Vi vaknar till blå himmel och får en riktigt god frukost på hotellet. Vi packar ännu en gång ned allt i våra väskor och sätter oss i bilen. Nästa stopp: LAS VEGAS. Färden dit var väldigt trög, det måste jag säga. Jag som älskar att åka bil och trodde aldrig att jag skulle tröttna på vägen börjar nu få myror i benen. Det är inte kul att åka genom öknen längre. För det är just det det är. Öken. MEN, idag fick jag åka in i en ny stat igen, denna gången Nevada. 
 
När vi åker in i Las Vegas är det öken på båda sidor med billboards som pryder sidorna av vägen. Ju längre in vi kommer desto fler kända hotell och skyskrapor ser vi. Vi kommer fram till vårt hotell och packar upp våra väskor. Nere i lobbyn på Stratosphere som hotellet hette var det ett stort casino med spelautomater i hundratal. Människor vandrade omkring med myntkoppar som zombies. Det skrämde mig faktiskt lite. Men Stratosphere är känt just för att de har ett jättetorn som är 350.2 meter högt upp i luften. Det är det högsta "utkikstornet" i USA och har både karuseller och chans till bungy jump från toppen. Vi hade gratis tillgång till tornet så dit upp gick vi när solen steg ned. 
 
Efter tornet gick vi ut på stan och besökte en fontän som varje halvtimma hade en liten show med eld och sprutande vatten. Efter det gick vi tillbaka hem igen. Vi var hur trötta som helst och vi hade en lång dag av bilande dagen efter. 
 
 
 
Road Trip USA | |
Upp