Tildavilda och Eastern Market

I torsdags kom Matilda Aderhjelm hit! Wiho! Tilda ska vara här ända tills på torsdag och jag har redan visat henne runt här i DC. Igår besökte vi Chinatown och U Street. Vi skulle egentligen äta på någon restaurang som serverade skandinavisk mat men såklart så var den tvungen att vara stängd på just en måndag. Så vig tog en buss som stannade i Chinatown där vi åt på samma thairestaurang som vi varit på en gång tidigare. Solen stekte satan igår så vi satt ute i skuggan för att inte brännas eller smälta bort. Nästan 30 grader varmt. Sommaren är verkligen här. 
 
I förrgår fick vi förfrågan om vi ville med upp i Washington Monument och såklart var svaret ja! Så jag, Matilda, Alexandra och Sofia tog oss till monumentet där vi mötte upp William som hade fixat biljetterna. (Tack William!) Upp åkte vi och utsikten fick vi. Underbart vackert att få se vår stad från ovan likt det. Man fick ett helt nytt perpektiv på hur staden ser ut och vart allt ligger i förhållande till varandra. Vi kunde tom lokalisera vårt lägenhetshus från monumentet. 
 
Efter turen upp i det blå gick vi till Naturhistoriska museet där vi mötte både elefanter, dinosaurier och mumier. Museet är väldigt stort så vi tog oss bara en kort tur innan vi fortsatte mot Kapitolium. Väl där fick vi ta oss ett vattenstopp i skuggan då solen var så stark och tog på våra krafter. Vi är nu på väg mot Easter Market. Men vi gick fel. Jättefel. Vi tog tyvärr vänster istället för höger vid Kapitolium. Så vi hamnade i Chinatown och bestämde oss då för att ta metron dit istället. 
 
När vi kommer fram sätter vi oss på en pizzeria som gör pizza i stenugn. Så himla gott. Jag bestället en pizza med mozzarella och prosciutto. Heaven. Efter matpausen går vi runt vid markanden som tyvärr håller på att stänga. Men vi fick oss en smak av hur den ser ut. Tydligen har de varje söndag också en Fleemarket, (loppis ish). Även den höll på att stämga men de hade en hel del kluriga saker vid sina stånd. Kul att kolla på! Efter vår upptäcksfärd under tälten köpte vi oss italiensk glass som smakade himmel även den och tog sedan matron hem. 
 
Idag har jag och Matilda varit i Tysons Corner som är ett jättestort köpcenter utanför DC. Där gick vi loss i klädaffärerna och tog oss en matpaus som bestod av sushi. Vi verkligen vräkte i oss all sorts konstig sushi (de kom rullandes på band bokstavligen). Vi hade en jättefin dag med massa skratt och kortsvishande. I morgon tar vi då. 
 
Alla bilder kommer från i söndags (Washington Monument och Eastern Market) 
 
 
 
Washington DC | |
Upp